Начало БЪЛГАРИЯ Посланикът на Великобритания за „Магнитски“: Дълго време от българския народ се краде...

Посланикът на Великобритания за „Магнитски“: Дълго време от българския народ се краде имущество

0

Мерките ще прекратят достъпа на посочените лица до нашата финансова система – няма да могат да търгуват и да извършват стопанска и икономическа дейност. Това включва и трите коронни територии – Джърси, Гърнси и остров Ман, каза той

„За първи път определяме лица от Европа, европейски граждани, като рискови за тежка корупция. Това показва нашата решителност да се борим с корупцията в целия свят. Бихме искали лицата, замесени в корупция, да бъдат лишени до достъп във финансовата ни система. Подчертаваме и сериозността на корупционните деяния, извършени от тези лица в България. Много дълго време от българския народ се краде имущество и активи и той е лишен от социално-икономическо развитие“, това заяви посланикът на Великобритания в България Роб Диксън в предаването „120 минути“ по bTV.

Припомняме, че на 10 февруари тази година още петима българи бяха санкционирани от САЩ по глобалния закон „Магнитски“. Това са бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на икомиката Румен Овчаров, лидерът на русофилите Николай Малинов, бившият депутат от БСП и директор на АЕЦ Козлодуй Иван Генов и бившият директор на централата Александър Николов.

„Мерките, които въведохме в петък, ще прекратят достъпа на посочените лица до нашата финансова система – няма да могат да търгуват и да извършват стопанска и икономическа дейност. Това включва и трите коронни територии – Джърси, Гърнси и остров Ман. Предвид значението на нашата страна на международната сцена, това е сериозен ход. Те няма да могат да влизат в нашата страна дори и транзитно“, посочи Роб Диксън.

Той допълни, че решенията за санкционния режим се вземат след много сериозен и обстоен процес.

„Първата жертва на корупцията в България са гражданите в страната – трудно изкараните от тях имущество, средства и ресурси изчезват в ръцете на корумпирано малцинство. Корупцията отваря вратите за намеса от враждебни държави“, заяви Роб Диксън.

Предишна статияБерлускони за Зеленски: Ако бях премиер нямаше да го търся за среща
Следваща статияКметът на Перник: Напуснах БСП заради омраза и токсичност в партията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук