Начало НОВИНИ САЩ уточняват, че „няма индикации за извънземни“ в свалените летящи обекти

САЩ уточняват, че „няма индикации за извънземни“ в свалените летящи обекти

0

Този понеделник, 13-и, Белият дом уточни, че няма доказателства за извънземна дейност в трите летящи обекта, които бяха свалени през последните дни на териториите на САЩ и Канада. „Няма индикации за извънземни или извънземна дейност в тези скорошни стрелби. Исках да се уверя, че американският народ знае и е важно да го кажем“, каза говорителката Карин Жан-Пиер на ежедневния си брифинг за пресата.

Коментарите идват, след като ръководителят на Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (Norad), генерал Глен ВанХерк, каза в неделя, че не е изключил „никаква опция“ за произхода на свалените обекти.

Правителството на САЩ свали китайски „шпионски“ балон на 4 февруари над атлантическите води край бреговете на Южна Каролина, в допълнение към свалените три други летящи обекта на своя територия и Канада през последните три дни, чийто произход все още не е потвърден.

Според Кърби президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да ги свалят, защото са били на височина, която може да попречи на траекторията на търговски самолети, въпреки че не се смята, че са представлявали „пряка заплаха“ за населението или сигурността.от страната .

Изпълнителният директор на Джо Байдън обвини китайското правителство миналата седмица, че е разработило, с участието на своите въоръжени сили, „програма“ за шпионски балони, които вече са прелетели над повече от 40 страни на пет континента.

От своя страна Китай твърди, че „шпионският“ балон, свален от САЩ, е бил за целите на изследване на метеорологични явления.

Предишна статияСАЩ – Китай: световно напрежение заради шпионски балони и „летящи обекти“
Следваща статияПетър Витанов: Единствената ни вина е, че мислим различно от ръководството на БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук