Начало БЪЛГАРИЯ Социалистите в Брюксел единодушно зад изключения от БСП Петър Витанов

Социалистите в Брюксел единодушно зад изключения от БСП Петър Витанов

0

Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството на българския евродепутат Петър Витанов.

Това стана по време на заседание на втората по големина група в Европейския парламент, проведено в Страсбург. Витанов остава и ръководител на Делегацията на българските социалисти. Двете решения трябваше да бъдат препотвърдени, след като в неделя той беше изключен от БСП.

Действие, което ще оспорва в съда като противоуставно. 

По процедура първо бюрото на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D) на извънредно свикано заседание разгледа искането на Витанов да остане в групата като независим. Съобразно правилата решението беше потвърдено и официално на заседание на цялата група, където Витанов беше аплодиран от своите колеги. Председателят Ираче Гарсия подчерта, че се радва, че Петър Витанов е част от семейството на социалистите в Европейския парламент.

Останалите български евродепутати подкрепиха също Витанов, който остава и ръководител на делегацията.

Ден по-рано те разпространиха и декларация, в която казват: „В дейността си Петър Витанов последователно утвърждава принципите и ценностите, които трябва да отстоява всяка левица: свобода, солидарност, справедливост“. В същото време българските социалисти в ЕП са притеснени от „популистките послания и недемократичните методи, с които ръководството на БСП задълбочава кризата на доверие, довела до серията изборни катастрофи“.

Предишна статияМинистърът на икономиката обеща, че цените на храните ще спаднат
Следваща статияРусия: САЩ да докажат, че не стоят зад разрушаването на „Северен поток“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук