Начало НОВИНИ Джо Байдън: Путин се мислеше за „корав“, но се натъкна на „Желязната...

Джо Байдън: Путин се мислеше за „корав“, но се натъкна на „Желязната воля на Америка“

0

Американският президент остана твърд в ангажимента си към Украйна и потвърди подкрепата на НАТО. „Година по-късно ние отговорихме, все още сме обединени, светът не е гледал другаде (…) Не трябва да има съмнение: нашата подкрепа за Украйна никога няма да се поколебае, НАТО няма да се раздели и ние няма да се уморим“ на поддържайки тази позиция, обяви Байдън пред тълпа, събрана пред кралския замък във Варшава.

Това изявление дойде ден след като Байдън посети Киев и ръководителят на Кремъл обяви спирането на участието на Русия в договора за разоръжаване „Нов старт“.

„Демокрацията на света беше укрепена, автократите бяха отслабени (…) Украйна никога няма да бъде победа за Русия, никога“, подчерта демократът, като спомена земята, възстановена от украинската армия.

„Автократите разбират само една дума: не, не, не. Вие няма да вземете страната ми, няма да вземете свободата ми, няма да вземете бъдещето ми!“, продължи Байдън в демонстрацията си, преди да увери, че „Западът не заговорничат да нападнат Русия“.

По информация на AFP и EFE.

Предишна статияРуската инвазия в Украйна ще отбележи първата си годишнина в петък, 24 февруари
Следваща статияКЕВР обсъжда цената на природния газ за март

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук