Начало НОВИНИ Руската инвазия в Украйна ще отбележи първата си годишнина в петък, 24...

Руската инвазия в Украйна ще отбележи първата си годишнина в петък, 24 февруари

0

Руската инвазия в Украйна ще отбележи първата си годишнина в петък, 24 февруари, на фона на битките, фокусирани върху района на Донецк, след като украинските сили успяха да отблъснат руския напредък и дори да си върнат територии в източната и южната част на страната. Президентът на САЩ Джо Байдън повтори своята „непоколебима“ подкрепа за Украйна в понеделник при изненадващо посещение в Киев, в което обеща нови доставки на оръжие на украинския президент Володимир Зеленски.

Американският президент стигна до столицата на тази европейска държава с най-голяма секретност: Белият дом не разкри с какво е пътувал до там, въпреки че всички западни лидери го правят с влак през Полша. На пресконференция с местния лидер Владимир Зеленски Байдън каза, че ще предостави 500 милиона долара допълнителна помощ и че подробностите ще бъдат обявени в следващите дни. „Мисля, че е от съществено значение да не става въпрос за подкрепата на САЩ за Украйна“, подчерта президентът.

Войната между Русия и Украйна причинява смъртта на повече от 7000 цивилни, както и най-голямата бежанска криза на континента след Втората световна война. Повече от 7,2 милиона украинци са напуснали страната, а повече от 7,1 милиона са били вътрешно разселени.

Предишна статия„Те отприщиха войната“: Путин нападна Запада и обяви нови мерки
Следваща статияДжо Байдън: Путин се мислеше за „корав“, но се натъкна на „Желязната воля на Америка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук