Начало НОВИНИ „Те отприщиха войната“: Путин нападна Запада и обяви нови мерки

„Те отприщиха войната“: Путин нападна Запада и обяви нови мерки

0

Руският президент Владимир Путин се обърна към Федералното събрание на страната за първи път от началото на войната с Украйна. Президентът обвини Запада, че иска да сложи край на Русия „завинаги“ и заяви, че те са направили „всичко възможно“ за мирно разрешаване на конфликта.

„Ние направихме абсолютно всичко, всичко възможно, за да разрешим този проблем по мирен път. Много търпеливи и щателни преговори, за да сложим край на тази много трудна ситуация (…), но беше отприщен нов сценарий и мирните инициативи бяха напълно завършени подкопани от лъжа, лицемерие, а Западът си затвори очите за лицемерието и убийствения режим в Киев и за терористичната дейност, която се разгърна в Донбас“, каза държавният глава почти година след началото на войната.

В дълга реч Путин обвини Запада, че доставя оръжия на „терористи“ и че „той е подготвил Украйна за тази кампания, а всъщност те са говорили нагло и открито за това.“ Той също така повтори: „Те бяха тези, които отприщиха война. И ние продължаваме да използваме сила, за да го спрем.“

Руският лидер заяви, че конфликтът е бил необходим, за да се защитят и твърди, че Украйна настоява да им бъдат предоставени ядрени оръжия и оправда военни действия като превантивни.

По време на речта имаше и едноминутно мълчание в памет на загиналите руснаци по време на войната. Той също така благодари на „руския народ за неговата смелост“ и на „нашите герои във въоръжените сили до граничните сили“, като наблегна на „донецките и луганските отряди“.

 

Предишна статияСтефан Манов: Прави се опит да се заличи смисълът от машинното гласуване
Следваща статияРуската инвазия в Украйна ще отбележи първата си годишнина в петък, 24 февруари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук