Начало БЪЛГАРИЯ Хиляди на шествие в София срещу Радев и срещу агресията на Путин...

Хиляди на шествие в София срещу Радев и срещу агресията на Путин в Украйна

0

Хиляди излязоха тази вечер на протест пред Президентството срещу Румен Радев и срещу агресията на Путин в Украйна.

Акцията е под надслов „Не на руzкия терор! България е с Украйна!“.

„Русия не е брат на Украйна, нито на България. За неутралност няма място. Единственият възможен и траен мир е мирът, при който Русия напуска цялата заграбена от Украйна територия, включително Крим“ – категорични са демонстрантите. 

Ако властите възстановят тази плоча, аз пак ще я разруша, заяви пред събралото се множество Светлозар Раянов. Той е човекът, който строши с чук плочата на Паметника на съветската армия, известен и като МОЧА – Монумент на окупационната червена армия. На плочата беше изписано „На съветската армия освободителка от признателния български народ“.

А Иван Калчев – Глиги, българският доброволец в Украйна, обяви, че скоро отново ще замине за Украйна, за да помогне на контраофанзивата.

В протеста и шествието тази вечер участват и множество украинци, както и руснаци, които се обявяват против режима на Путин.

Към 19:30 ч. демонстрантите потеглиха на шествие към Орлов мост.

В първите редици на шествието доброволци понесоха два огромни флага – на България и Украйна. Демонстрантите скандират „Тук не е Москва“, „Слава Украине“ и „Радев е позор“.

Към 20:15 ч. шествието стигна до Орлов мост и движението там е спряно. На Орлов мост се веят знамената на България и Украйна.

Под бурни аплодисменти демонстрантите изпяха химна на Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук