Начало НОВИНИ Ново земетресение с магнитуд 5,3 в Турция предизвиква страх в страната

Ново земетресение с магнитуд 5,3 в Турция предизвиква страх в страната

0

Ново земетресение с магнитуд 5,3 предизвика паника този съботен следобед сред жителите на провинция Нигде, регион, разположен в центъра на юг на Турция и на няколкостотин километра западно от региона, опустошен в началото на месеца от няколко сериозни земетресения, които в момента оставят повече от 44 000 смъртни случая.

Новото движение, чийто хипоцентър беше на дълбочина едва 7 километра, досега не е оставило жертви и ранени; това обаче забавя работата по отстраняването на отломките, която започна в Турция в около 11 засегнати провинции.

На 5 февруари районът на Кахраманмараш претърпя две земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6. Сега правителството на тази страна има за цел да построи 200 000 апартамента и 70 000 къщи на цена от поне 15 000 милиона долара.

Според изявления на геофизика Okan Tüysüz за мрежата NTV, тези изключително силни трусове може да са причинили пренастройка на няколко тектонични плочи, което сега се проявява в умерени земетресения в съседни райони, но не предполага ново бедствие с по-голям магнитуд.

С информация от EFE

Предишна статияБайдън е скептичен за китайския мирен план за Украйна
Следваща статияИран се опитва да „убие“ Доналд Тръмп, за да отмъсти за смъртта на генерал, казаха военни власти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук