Начало НОВИНИ Илон Мъск загрижен за изкуствения интелект: „Това е доста опасна технология“

Илон Мъск загрижен за изкуствения интелект: „Това е доста опасна технология“

0

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Twitter и SpaceX, каза на събитие на Tesla Investor Day, че изкуственият интелект го притеснява и че се страхува, че е допринесъл за „ускоряването“ на технологията, която смята за „опасна“, въпреки че е член-основател на OpenAI и създател на ChatGPT.

„Малко съм притеснен за нещата с изкуствения интелект“, каза Мъск пред тълпата. Освен това той спомена, че той трябва да бъде контролиран от орган, който да гарантира, че работи в съответствие с „обществения интерес“.

„Това е доста опасна технология. Страхувам се, че можех да направя някои неща, за да ускоря процеса й“, призна Мъск. „Очевидно някои от нещата с изкуствения интелект са полезни, като това, което Тесла прави с автономното шофиране“, обясни той.

Въпреки че магнатът посочи, че не могат да се създават коли с изкуствен интелект. „Не виждам изкуственият интелект да ни помага да правим коли в краткосрочен план“, каза той.

През 2015 г. магнатът беше един от съоснователите на OpenAI, организация с нестопанска цел. Три години по-късно Мъск напусна борда, защото не беше съгласен с посоката, която пое. Миналия февруари той обясни какво се е случило:

„OpenAI беше създадена като компания с нестопанска цел с отворен код, за да служи като противовес на Google, но сега се превърна в компания със затворен код, контролирана с максимална печалба на практика от Microsoft. „Изобщо не исках това да става“, каза Илон Мъск.

Предишна статияДнес е първата неделя от Великия пост
Следваща статияКитай увеличава военния си бюджет, като същевременно предупреждава за ескалиращи заплахи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук