Начало НОВИНИ МВР откри депо за нелегални мигранти край карнобатското село

МВР откри депо за нелегални мигранти край карнобатското село

0

При специализирана акция полицията в Бургас разкри депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България мигранти

В депото, разположено в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево, са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до магистрала „Тракия”, откъдето да бъдат отвозени до София.

Депото е действало от около месец и е обслужвано от двама мъже от селата Сърнево и Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи.

Двамата мъже са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение.

Други 27 души са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Предишна статияПП-ДБ към ГЕРБ: „Вие сте продавачи на мечти. Срамота“
Следваща статияСи Цзинпин бе преизбран за президент на Китай за трети 5-годишен мандат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук