Начало БЪЛГАРИЯ Комитова: В енергетиката трябва да има изземване на свръхпечалби и преразпределение

Комитова: В енергетиката трябва да има изземване на свръхпечалби и преразпределение

0

„Български възход“ предлага Закон за ВиК, в който всеки гражданин да се предлагат 3 кубически метра вода на цена по себестойност. По учебниците пише, че те са достатъчни да съществуваме, да готвим, да перем и да се къпем на месец. Има 150 000 граждани с проблем с подаването на питейната вода, затова предлагаме този закон. В момента цената на водата е потисната от КЕВР, всички плащат евтина вода. Затова искаме да има диференцирана цена. Същото трябва да се предложи и при цената на тока. Това каза Виолета Комитова от „Български възход“ за „Офанзива“.

„Заварих договори по инхаус, сключени от ГЕРБ за АМ „Хемус“ с Велико Желев. Той се явява продавач на камъни и материали за строителство на държавата, наемодател на техника и живи хора. Не е изпълнител на лота“, уточни тя.

„7 сантиметра асфалт минус 7 сантиметра асфалт е равно на корупция по пътищата. Поръчките инхаус означават да дадем на 10 фирми по 100 млн. по наш избор без никакъв конкурс, каквото е направено за „Хемус“. Това не е пазарна икономика или елиминира смисъла за обществени поръчки. По-добре да го отменим и всичко да бъде инхаус“, заяви Комитова.

„В енергетиката трябва да има изземване на свръхпечалби и преразпределение, както и допълнително производство в малки и средни предприятия, повече социални помощи и преструктуриране на държавни разходи“, каза тя.

Източник: NOVA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук