Начало НОВИНИ Над 10 търговски обекта в Кюстендилска област са пред затваране заради нарушения...

Над 10 търговски обекта в Кюстендилска област са пред затваране заради нарушения по Закона за ДДС

0

Над 10 търговски обекта – магазини и ресторанти, ателиета, складове и др. в Кюстендилска област са пред затваране заради нарушения по Закона за ДДС, обяви на сайта си Националната агенция по приходите. 

Тази мярка може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции, уточняват от агенцията.

Органите на НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС, които са предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“. Сред посочените обекти са търговсик обект в двора на централиня храм „Св.Георги“ в Дупница, ресторанти в Сапарева баня, ресторант и рецепция в хотел в курорта Паначище, магазини за хранителни стоки в Дупница и близките села Яхиново и Крайници, цех за производстов на пелети в Дупница, както и склад за дърва и въглища в същия град, козметичен салон в Кюстендил, дори и стоматологичен кабинет в центъра на окбалстиня град.

Списъкът на НАП е от 10 март, което означаав, че оттогава тече и 30-дневният срок, през който посочените обекти могат да избягнат принудителното затваряне, ако отстранят констатираните нарушения.

Същата мярка е приложена вече за някои обекти в региона, които стоят затворени от месеци, коментират експерти.

Източник: БНР

Предишна статияОтказът Зеленски да говори на Оскарите е „лицемерие“, казва външният министър на Украйна
Следваща статияКатастрофата с 5 жертви край Пловдив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук