Начало НОВИНИ Отказът Зеленски да говори на Оскарите е „лицемерие“, казва външният министър на...

Отказът Зеленски да говори на Оскарите е „лицемерие“, казва външният министър на Украйна

0

Украинският външен министър Дмитро Кулеба нарече „пример за лицемерие“ това да не бъде поканен украинския президент Володимир Зеленски да произнесе реч на церемонията по връчването на Оскарите.

„Мисля, че ако „всичко тихо на западния фронт“ спечели Оскар за най-добър чуждестранен филм, докато на президентът Зеленски, който воюва и ръководи страната, която води най-голямата война след Втората световна война в Европа, не му бъде позволено да говори на Оскарите, това ще е добър пример за лицемерието на топ мениджъри и продуценти във филмовата индустрия“, каза той пред Bild am Sonntag.

Той заяви, че думата „нелепо“ не е достатъчна, за да опише това лицемерие и уточни, че не поставя под съмнение качеството на филма.

Това е вторият път, в който Академията на Оскарите отказва Зеленски да произнесе реч по време на церемонията по награждаването, което предизвиква шум, дискусии и спекулации относно причината за този отказ, пише изданието Sunday.

Американският продуцент Уил Пакър вече беше отказал появата на Зеленски на галата миналата година, според портала Variety, уж от загриженост, че руската агресивна война получава внимание само в Холивуд, защото жертвите са бели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук