Начало НОВИНИ Тръмп: Ще имаме Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през...

Тръмп: Ще имаме Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през 1929 г.

0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини сегашния собственик на Белия дом Джо Байдън за икономическите проблеми на Съединените щати и предрече нова Голяма депресия за САЩ.

„Въз основа на това, което се случва с нашата икономика, Джо Байдън ще се превърне в Хърбърт Хувър на съвременната епоха. Ще имаме Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през 1929 г. Като доказателство за думите ми банките вече започнаха да фалират“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

На 10 март Министерството на финансовата защита на Калифорния обяви фалита на 16-ата по големина банка в САЩ, Silicon Valley Bank. Обслужваше предимно технологични работници и компании, финансирани с рисков капитал, включително някои от най-утвърдените марки в индустрията. Както отбелязва CNN, това е най-големият фалит на банка в Съединените щати след финансовата криза от 2008 година.

Голямата депресия е глобална икономическа криза, която започва на 24 октомври 1929 г. със срива на фондовия пазар в Съединените щати и продължава до 1939 г. Индустриалните градове пострадаха най-много, строителството почти спря, цените на селскостопанските продукти се сринаха, безработицата засегна 14 милиона души.

Предишна статияСеверна Корея изстреля още две стратегически крилати ракети
Следваща статияЗаловиха военен и бременна жена да превозват нелегални мигранти в Пловдивско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук