Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Трябва една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното...

Радев: Трябва една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване

0

„Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия.“ Това коментира президентът Румен Радев.

„То не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, те се крият в миналото”, добави той.

Радев е с очаквания, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните и за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

„Трябва една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за такава система. Мисля, че нейното изграждане ще даде ефект. Очакваме я в най-скоро време”, добави държавният глава.

Радев отговори и на искането на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски България да се извини за депортирането на македонските евреи. „Политиците в нашата съседка все още дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история”, е мнението му.

Предишна статияАмерикански дрон се разби след среща с руски самолет
Следваща статияРуски изтребител свали американски боен дрон над Черно море

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук