Начало БЪЛГАРИЯ Партиите и коалициите сключват Пакт за честни избори

Партиите и коалициите сключват Пакт за честни избори

0
Всички партии и коалиции с прогнозен резултат над един процент в социологическите проучвания са поканени да сключат днес Пакт за честни избори. Инициативата на ”Обединението за честни избори”, включващо неправителствени организации, експерти и медии. Подписването е предвидено за 9 часа.

Целта на пакта, според организаторите от „Обединението за честни избори“ е политическите сили да поемат ангажимент за преодоляване на проблемите, свързани с изборния процес в България.

Пактът е под формата на декларация с 5 точки, в която подписалите го потвърждават намерението си да проведат честни избори без манипулация и търговия на гласове, да не използват език омразата и фалшиви новини и да не финансират кампаниите си с нелегитимни средства, включително от корпоративни дарения.

Да присъстват на подписването на пакта са поканени представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), Министерство на вътрешните работи (МВР), представители на медии, международни наблюдателни мисии и други заинтересовани организации.

Предишна статияБойко Ноев: ДАНС е станала икономическа полиция
Следваща статияЛихвите по ипотечните кредити в България ще се вдигнат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук