Начало НОВИНИ Кремъл отхвърли заповедта за арест на Владимир Путин

Кремъл отхвърли заповедта за арест на Владимир Путин

0

В петък Кремъл отрече всякаква правна стойност на заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд (МНС) срещу президента Владимир Путин за военни престъпления, твърдейки, че Русия не признава този съд. „Русия, подобно на редица държави, не признава юрисдикцията на този съд и следователно от гледна точка на закона решенията на този съд са нищожни“, каза Дмитрий Песков, говорител на руския президент.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев сравни заповедта за арест с тоалетна хартия. „Няма нужда да обясняваме къде трябва да се използва тази хартия“, написа той в Twitter на английски, заедно с емотикон за тоалетна хартия.

Базираният в Хага съд издаде заповеди за арест на Путин и Мария Алексеевна Львова-Белова, комисар по правата на детето на президента на Русия. И двамата са обвинени в предполагаемо участие в депортирането на деца в райони на Украйна, окупирани от Москва след нахлуването в страната през февруари 2022 г. В изявление МНС посочва, че има „разумни основания“ да се смята, че Путин е лично отговорен за споменатите престъпления.

Предишна статияМеждународният наказателен съд издаде заповед за арест на Путин за военни престъпления
Следваща статияТръмп казва, че очаква да бъде арестуван във вторник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук