Начало НОВИНИ Пхенян: Имаме 800 000 доброволци в армията, които искат да се бият...

Пхенян: Имаме 800 000 доброволци в армията, които искат да се бият срещу САЩ

0

Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили към армията или ще се запишат отново в редовете ѝ, за да се бият срещу САЩ. Това съобщи днес официалното издание на управляващата Корейска трудова партия, предаде Ройтерс.

Само вчера, около 800 000 студенти и работници на територията на цялата страна са изразили желание да се запишат или да се присъединят отново към въоръжените сили, за да се противопоставят на САЩ, твърдят севернокорейските власти. 

На 16 март Корейската народно-демократична република (КНДР) изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите съвместни военни учения на САЩ и Република Корея.

Пхенян изстреля ракетата в морето между Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо равнище, посветена на пътища за противодействие на разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на САЩ и Южна Корея „Щит на свободата 23“ започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в мащаб, какъвто не е бил разгръщан от 2017 г. насам.

Предишна статияЛихвите по ипотечните кредити в България ще се вдигнат
Следваща статияЕнергийният министър проверява изграждането на интерконектора със Сърбия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук