Начало НОВИНИ Тръмп казва, че очаква да бъде арестуван във вторник

Тръмп казва, че очаква да бъде арестуван във вторник

0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да бъде арестуван във вторник по дело за предполагаеми тайни пари, платени на бивша порно звезда.

Тръмп призова поддръжниците си да протестират срещу подобен ход в публикация в своята платформа Truth Social.

Един от адвокатите на Тръмп каза, че твърдението му се основава на съобщения в медиите, че той може да бъде посочен следващата седмица.

Ако Тръмп бъде посочен, това ще бъде първото наказателно дело, заведено някога срещу бивш президент на САЩ.

Това също би имало сериозни последици за кампанията му да стане републикански кандидат за президент на президентските избори през 2024 г.

В продължение на пет години прокурорите в Ню Йорк разследват обвинения, че тайни пари са били платени от името на г-н Тръмп на бившата порнозвезда Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г.

Даниелс казва, че е получила 130 000 долара от бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен преди изборите през 2016 г. в замяна на мълчание относно предполагаема афера. Тръмп отрича да са имали сексуални отношения и отхвърли случая като политически мотивиран.

Това е един от няколкото случая, по които 76-годишният мъж в момента е разследван, въпреки че все още не е обвинен по нито един и отрича да е извършил неправомерни действия във всеки.

Тръмп написа в сайта си за социални мрежи Truth Social, че „незаконни изтичания“ от офиса на окръжната прокуратура в Манхатън „показват“, че той ще бъде арестуван във вторник.

Предишна статияКремъл отхвърли заповедта за арест на Владимир Путин
Следваща статияПутин е посетил Мариупол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук