Начало НОВИНИ Папа Франциск е хоспитализиран заради здравословни проблеми

Папа Франциск е хоспитализиран заради здравословни проблеми

0

Тази сряда папа Франциск беше приет в болница в Рим, Италия, за да премине медицински „контроли“, според Ватикана. Този факт отприщи въпроси за здравословното състояние на аржентинския понтифекс, на 86 години.

„Светият отец е в болницата Джемели от този следобед за предварително планирани прегледи“, каза директорът на пресслужбата на Светия престол Матео Бруни в изявление.

Засега е известно, че папата ще остане в болница „няколко дни“ за случай на „респираторна инфекция“. Източник от Ватикана каза пред АФП, че изслушванията в четвъртък са отменени. „Графикът на папата е спрян, в случай че трябва да извърши още тестове“, каза източникът, оценявайки „възможно“ папата да трябва да прекара нощта в болница.

Източници от римския медицински център казаха пред местната преса, че Франциск е пристигнал с линейка след респираторни проблеми, поради което ще бъде в кардиологичното отделение.

Информацията не е потвърдена от Ватикана, който обикновено дава малко подробности в подобни случаи.

Франциск, който отбеляза 10 години папство през март, участва в сутрешната обща аудиенция на площад Свети Петър и беше видян усмихнат, когато поздрави вярващите от своя „папамобил“. Според фотографите на АФП обаче той се е движел трудно и е изглеждал със силна болка.

Жена се влюбва в наркотрафиканта, който е убил съпруга й и го предава на полицията

Папата, който използва инвалидна количка от май 2022 г. поради артрит на дясното си коляно, прекара десет дни в болницата Gemelli през юли 2021 г. за деликатна операция на дебелото черво. По-късно той обясни, че тази операция му е оставила „последствия“, така че е решил да изключи възможността да се подложи на операция на коляното, както са го посъветвали лекарите.

Светът знаеше за неговите заболявания, тъй като той страдаше от хроничен ишиас, който го принуждаваше да накуцва, поради което понякога трябваше да се отказва от официални церемонии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук