Начало БЪЛГАРИЯ Протестът на земеделците продължава, очакват се блокади на ключови пътища

Протестът на земеделците продължава, очакват се блокади на ключови пътища

0

Зърнопроизводителите излизат днес отново на протест. Преди обяд се очаква те да блокират „Дунав мост 2“ край Видин. Земеделците настояват да се спре вносът на украинско зърно.

В сряда представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите блокираха с трактори четирите гранични пункта на границата ни със северната ни съседка. С тях се срещна служебният министър на земеделието, който коментира, че държавата вече е правила опити да спре вносът на зърно от Украйна, но без резултат. Днес предстои зърнопроизводителите да се срещнат с президента Румен Радев, където ще търсят варианти за разрешаването на проблема.

Протест на земеделски производители ще блокира пътен възел Даскалово. Протестът със земеделска техника ще започне в градовете Брезник и Радомир, от където в 09:00 ч. производителите ще се отправят към центъра на Перник, като след това земеделците ще се отправят към пътен възел Даскалово.

Протестът е против вноса на селскостопанска продукция от Украйна и новия стратегически план в земеделието, като се организира от сдружението „Обединени земеделски производители“. 

Предишна статияMeta обмисля забрана в своите платформи на политическата реклама в Европа
Следваща статияДимитър Маргаритов: Невиждано щедър Великденски подарък за телекомите от служебния кабинет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук