Начало БЪЛГАРИЯ МВР: Стотици са сигналите за нарушения в изборния ден до момента

МВР: Стотици са сигналите за нарушения в изборния ден до момента

0

Изборният ден протича нормално. Към момента няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред.

Според обобщените данни, към 15:00 ч. днес са получени общо 691 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 138 наказателни производства, от тях 135 по чл. 167 – 169 г от НК, от които 34 бързи производства.
 
Български лични документи
 
За периода от 28 март до 14:00 ч. на днешния ден служителите от звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали общо 661 удостоверения.
 
Гранична полиция
 
Към настоящия момент оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГД „Гранична полиция“ е нормална. Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден.

Трафикът през отделните ГКПП е интензивен съобразно спецификата на всеки един от тях, при необходимост има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Интензивен е трафикът от товарни автомобили при излизане от страната през ГКПП „Видин – Дунав мост“, ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Ферибот Никопол“. Пропускателната дейност през останалите ГКПП се осъществява при нормална интензивност.
 
Пожарна безопасност
 
За времето от 21:00 ч. вчера до 13.30 ч. днес на територията на страната не са възниквали произшествия, свързани с произвеждането на изборите.

Предишна статияХванаха известен столичен автоджамбазин да краде кола с паяк
Следваща статияСоциологическа агенция„Тренд”: 1/3 от българите не очакват да се състави редовен кабинет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук