Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Всички издигаха приоритети и цели, които очаквам да приложат и на...

Радев: Всички издигаха приоритети и цели, които очаквам да приложат и на практика

0

„Партиите да си вземат поука от предишните наддавания и да не губят нито ден. България не може повече да чака. Нуждаем се час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде устойчиво решение на политическата криза, като формира консенсусно мнозинство около ясни цели и приоритети. Трябва да се излъчи устойчиво и работещо редовно правителство.“ Това каза президентът Румен Радев в първия си коментар след обявяването на резултатите от предсрочния парламентарен вот.

„Всички издигаха приоритети и цели, които очаквам да приложат и на практика. Щом ЦИК обяви поименния състав на Народното събрание, ще издам указ за свикването му възможно по-скоро. Трябва да спазя определени срокове и процедури по закон“, добави той.

„Партиите да загърбят пустословието по отношение на модернизация на армията и да погледнат всеобхватно на превъоръжаването“, призова президентът.

„Трябва да се мисли реалистично. Да си вземат поука от предишните наддавания и да не губят нито ден. Надявам се и следващият парламент и правителство да се възползват от всичко, направено от служебния кабинет. Сложното уравнение да увеличим разходите и да запазим 3% дефицит трябва да бъде решено от партиите“, заяви Радев.

Източник: НОВА

Предишна статияНинова: Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник в последните две години
Следваща статияБезплодието засяга един на всеки 6 души в света, предупреждава Световната здравна организация

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук