Начало БЪЛГАРИЯ Русия приема още по-строги закони срещу тероризма

Русия приема още по-строги закони срещу тероризма

0

Руският парламент планира да приеме още по-строги закони срещу тероризма, след като военният блогър Владлен Татарски стана жертва на бомбен атентат в кафене в Санкт Петербург, съобщиха депутати, цитирани от ДПА.

„В близко бъдеще ще предложим поправки, които ще повишат наказанията за тероризъм“, написа в „Телеграм“ председателят на комисията по сигурност в руската Държавна дума Василий Пискарьов.

Промените не касаят самите терористични атаки, а засягат помагачеството, подстрекаването към такива и разпространението на терористична пропаганда, каза Пискарьов, който е депутат от управляващата партия „Единна Русия“.

В Русия тероризмът вече се наказва с доживотен затвор, каза той и добави, че някои части от закона позволяват налагането на по-леки наказания. „Най-важното, което предлагаме е разширяване на списъка с престъпления, които да се наказват с доживотен затвор“, каза депутатът и допълни, че това е необходимо, за да се защити Русия от нарастващата заплаха от Украйна.

Всеки, който извършва, планира или дори оправдава терористична атака, не бива да избегне „най-тежките наказания“, каза Пискарьов, съобщи БТА.

Предишна статия100% протоколи: В НС влизат ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН
Следваща статияПаргов поиска оставката на Националния съвет на БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук