Начало НОВИНИ Тръмп се изправя пред съда

Тръмп се изправя пред съда

0
Доналд Тръмп пристигна в Ню Йорк, където днес ще се изправи пред съда, за да му бъдат повдигнати обвинения за криминално деяние.

Какви точно са обвиненията все още не е ясно, но става дума за случай, в който адвокат на Тръмп е платил на порноактриса пари, за да купи мълчанието й за връзка с бившия държавен глава.

Това се е случило преди началото на надпреварата за Белия дом през 2016 година. Плащането в подобни случаи не се смята за престъпление.

Сумата след това обаче е осчетоводена като бизнес разход, което се приема за фалшифициране на информация и в щата Ню Йорк е престъпление.

Тръмп, който отново се бори за Овалния кабинет, отрича да е вършил нещо нередно.

Очаква се днес да му бъдат снети отпечатъци и да бъде сниман за криминалното си досие. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 4 години затвор.

„Тръмп ще бъде доведен на 15ия етаж на наказателния съд в Манхатън. Ще се яви пред съдия, който ще му каже какви са обвиненията срещу него, ще го попита как ще пледира. В този случай е ясно, че парична гаранция няма да има. Бившият президент вероятно ще бъде пуснат с мярка подписка.

Ще бъде насрочена дата за следващото му явяване в съда и евентуалното начало на процеса по същество“, заяви Даня Пери, бивш заместник главен прокурор на щата Ню Йорк.

Предишна статияЗадържаха каналджия след гонка с полицията в Бургас
Следваща статияКарбовски: Превърнаха ни в индианци, които гласуват за когото им се каже срещу 50 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук