Начало БЪЛГАРИЯ Патриарх Неофит с послание за Цветница

Патриарх Неофит с послание за Цветница

0

В последния неделен ден, предшестващ Христовото Възкресение, отбелязваме едно от най-паметните събития от земния живот на нашия Спасител. Днес Господ влиза в Светия град – Йерусалим, за да завърши Своето богочовешко дело. Пред нас е седмицата, през която Той ще изпълни докрай волята на Своя и наш Небесен Отец, принасяйки Себе Си в жертва „за живота на света“ – това се казва в словото на българския патриарх и софийски митрополит Неофит по случай днешния голям християнски празник Цветница.

Тази истинска и неподправена радост трябва да съпътства всякога живота ни като християни, защото не можем да носим името Христово и да нямаме радостта, както ни призовава и апостолът: „Радвайте се винаги в Господа, и пак ще кажа: радвайте се“, посочва патриархът. 

Броени дни преди Празника на празниците – пресветлото Христово Възкресение – светата Църква ни призовава към размисъл над трагедията на богоотстъпничеството, но също и към още по-дълбоко и осъзнато вникване в тайната на Божията любов към човека – любов, чийто скъпоценен плод е Въплъщението и въчовечаването на Сина Божи, което е по воля Божия: „заради нас човеците, и заради нашето спасение“.

Патриарх Неофит ни призовава да бъдем достойни за този велик божествен дар към нас, „своеволните и нерадиви, ала винаги обичани от Бога Негови чеда“.

„С делата си да свидетелстваме за извършеното от Христа Иисуса наше изкупление и спасение, да живеем с любов към Бога и ближния, в смирение и покорство към Божията воля, за да наследим и Неговото вечно Царство. Мирът и благодатта на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас“, завършва той. 

Предишна статияДнес е Лазаровден!
Следваща статияСтефан Манов: РИК са наредили на СИК да предават грешни протоколи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук