Начало БЪЛГАРИЯ Изплащането на великденските добавки започва от утре

Изплащането на великденските добавки започва от утре

0

Великденските добавки за около 1 млн. пенсионери ще се изплащат от утре, 11 април, съобщи Националният осигурителен институт. От тази дата пенсионерите, които получават пенсиите си през пощенските станции, ще могат да получават от тях и еднократната допълнителна сума от 70 лв.

Изплащането на великденска добавка става с отделен пенсионен запис и ще продължи до края на месец април т.г. В случай че пенсионерът не успее да получи сумата в рамките на този срок, тя ще му бъде изплатена след поискване от териториалните поделения на Националния осигурителен институт.

Пенсионерите, които получават пенсиите си чрез банка или друг доставчик на платежни услуги, ще получат добавката под формата на допълнителен превод, като платежните им сметки ще бъдат заверени на 11 април 2023 г.

Сумата от 70 лв. ще достигне до над един милион и две хиляди пенсионери, които получават пенсия, без добавките и компенсациите към нея, в размер до линията на бедност от 504 лв. включително. За тази подкрепа Министерският съвет прие решение, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 72 милиона лева към бюджета на държавното обществено осигуряване.

Предишна статияРадев свиква Народното събрание в сряда, 12 април
Следваща статияЗарков: Лошата организация на изборите е вследствие на хартиената бюлетина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук