Начало БЪЛГАРИЯ Калоян Паргов: Все по-големи стават различията между президента и партиите

Калоян Паргов: Все по-големи стават различията между президента и партиите

0

БСП може да бъде необходима само като балансьор. ГЕРБ може да се опита да направи коалиция с БСП, ДПС и ИТН. Предстои референдум по темата дали БСП би се съгласила на такова предложение, на съвет ще се обсъдят следващите ходове. Това каза общинският съветник Калоян Паргов за „Денят на живо“.

„Може би апатия и отчаяние на софийските структури, защото няма да бъдат чути, ги накара да пропуснат номинациите за водачи на листи. Няма драма, получи се разминаване. Софийската организация на БСП този път си подреди листите, както си искаше. Нинова отстъпи второто място за човек, определен от софийската организация. Обективно погледнато държавата не е добре, буферът да се управлява без парламент, се изчерпа“, смята той.

По думите му избирателите не са повярвали, че БСП може да взема държавнически решения, така че да не се прекали с демокрацията, както е било преди. „БСП има нужда от сериозен вътрешен и задълбочен разговор. Ако погледнете вотът по различни групи, БСП е четвърта в селата, а беше първа. При пенсионерите е трета, очевидно има вече и други партии на старите хора. Но пък БСП е на едно плато, дали е задържане на спускането по наклона или временно убежище, ще видим. Дано да се оттласнат“, заяви Паргов.

Според него местните избори не могат да бъдат основа на национален пазарлък. „Този път шансовете за сформиране на кабинет са по-големи отколкото на 2 октомври заради 4 фактора – международният, финансовият, местният и президентска институция. Все по-големи стават различията между президента и партиите. Обединение около една приемлива кандидатура за премиер е възможна, ако задачите са свързани с икономическата стабилност, овладяване на инфлацията, кратковременни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи и задачите с еврозоната, Шенген и ОИСР“, коментира той.

Предишна статияЗапочва Страстната седмица
Следваща статияПускат участъка от АМ „Европа“ до границата ни със Сърбия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук