Начало БЪЛГАРИЯ The Washington Post: Украйна е напът да изчерпа ракетите си за противовъздушна...

The Washington Post: Украйна е напът да изчерпа ракетите си за противовъздушна отбрана

0

Въоръжените сили на Украйна ще се сблъскат с проблеми в операциите си по противовъздушна отбрана (ПВО) до юни. Това съобщи вестник „The Washington Post” (WP), позовавайки се на американски военни и разузнавателни документи, които се появиха в интернет.

Информацията, съдържаща се в документите, датирани от края на февруари и началото на март, изглежда е била подготвена за високопоставени служители на Пентагона, отбелязва WP.

Според една от оценките, направена в края на февруари, „способностите на украинската противовъздушна отбрана със среден обсег на действие за защита на фронтовата линия ще бъдат напълно изчерпани до 23 май. Предполага се, че Украйна ще издържи още две или три вълни от атаки“ от руски ракети и безпилотни самолети.

„С изчерпването на боеприпасите на първото ниво на защита ще се увеличат темповете на потребление на второто и третото ниво, което ще намали способността за защита от руски въздушни атаки от всички височини“, се казва в секретния документ.

Една от диаграмите показва скоростта на изгаряне на украинските зенитни боеприпаси и посочва графика за тяхното изчерпване, като прогнозира, че системите SA-11 ще излязат от строя до 13 април, американските NASAMS – до 15 април, а SA-8 – до края на май.

Междувременно представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат определи системата за противовъздушна отбрана на страната като средство, което непрекъснато се променя в зависимост от бойните условия и данните от разузнаването, което прави информацията отпреди месеци неактуална, съобщава Дарик. 

Предишна статияЗарков: Лошата организация на изборите е вследствие на хартиената бюлетина
Следваща статияМинистър Стоянов: Има надценки от порядъка на 70-80%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук