Начало БЪЛГАРИЯ Тагарев: Няма интерес към старите български МиГ-29

Тагарев: Няма интерес към старите български МиГ-29

0

Предлагала ли е България всичките си МИГ-ове на Украйна и какво показват серията изтекли документи от САЩ?

Според бившия министър на отбраната Тодор Тагарев страната ни не е предлагала безвъзмездна помощ. Като предложението за изпращането на изтребителите е вследствие на решението на Народното събрание да предоставим военна помощ на Киев. То обаче е с условия, които са и причината помощта да бъде отхвърлена от САЩ.

„Вероятно сме казали, че сме готови да ги дадем, но преди това нека дойдат или новите Ф-16, или да ни предоставят втора ръка самолети. Тоест след повече от година”, каза Татарев. Думите му, че сме поставили неизпълними условия, подкрепи и полк. Владимир Миленски. Той посочи още, че изтичането на класифицираната информация е „добре режисиран сценарий“.

„Интересът към българските самолети не е висок, тъй като те никога не са били модернизирани”, допълни още Тагарев.

„Звучи малко абсурдно, че България е предложила своите самолети, предвид ясните изказвания на президента”, коментира журналистът Александър Велев. Той прозря журналистическа намеса. Според него достоверността на тези документи е под въпрос, като една част от тях вероятно целенасочено са излезли на бял свят.

„Ако това е вярна информация, тя може да има съществени последици за разузнаването. Това означава разкриване на източниците на информация, начините, по които са били прихващани комуникационните канали на руснаците. Може да се стигне и до хората, които са предавали тази информация”, посочи още Велев.

Експертът по национална сигурност проф. Румен Кънев също се усъмни, че България е възнамерявала да предостави МИГ-овете си на Украйна. „Това, което виждаме е смес от вярна и невярна информация”, посочи Кънев.

Предишна статияАдвокат: Има сериозни разминавания в показанията на Семерджиев
Следваща статияРусия започна широкомащабни учения с 1800 военни в Арктика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук