Начало НОВИНИ Русия: Снабдяването на режима в Киев с ракети за противовъздушна отбрана заплашва...

Русия: Снабдяването на режима в Киев с ракети за противовъздушна отбрана заплашва глобалния граждански въздушен трафик

0

Снабдяването на Украйна със западни оръжия и ракети за противовъздушна отбрана заплашва глобалния въздушен трафик, потвърди руското външно министерство.

„Западните оръжия, които попадат в Украйна, се разпространяват по целия свят, в зоните на други регионални конфликти, попадат в ръцете на организирана престъпност, терористи и екстремисти… Необходимостта да се постави въпросът за сигурността на гражданския въздушен трафик в света, включително над Европа, скоро ще възникне“, се казва в изявление на министерството, цитирано от Sputnik.

Министерството смята, че западните оръжия, „поставени в ръцете на престъпното украинско правителство и наемници, убиват цивилното население, включително жени и деца, в Донецката и Луганската република и в Херсонската и Запорожката области“.

Министерството отбелязва, че „ЕС и неговите държави-членки са прехвърлили на Киев оръжие и военна техника на стойност над 12 милиарда евро, доставили са тежки оръжия, самолети, танкове, договорили са се да доставят на украинските въоръжени сили 1 милион артилерийски снаряда до края на 2024 г. годината и не предотвратяват набирането на наемници в техните страни.

Руското външно министерство заяви, че „всякакви спекулации на Европейския съюз относно неговото мироопазване в сегашните условия са много лицемерни, тъй като ЕС не полага никакви усилия за политическо уреждане“.

„Нещо повече, ЕС вече, де факто, участва в украинския конфликт. Осигурява политическо прикритие за всякакви престъпления, провокации и инсценировки, извършвани от украинския режим“, казаха от министерството.

Източник: Sputnik

Предишна статияКолко трябва да печели човек, за да живее комфортно в САЩ и кой е най-достъпният град?
Следваща статияТръмп: Демократите разчитат на „стари съветски номера“, за да ме спрат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук