Начало НОВИНИ Служебният премиер Гълъб Донев ще участва в откриването на пътна отсечка на...

Служебният премиер Гълъб Донев ще участва в откриването на пътна отсечка на магистрала „Европа“

0

Министър-председателят Гълъб Донев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще пуснат за движение 6,5 километра от участъка между ГКПП „Калотина“ и Драгоман на автомагистрала „Европа“, съобщи пресцентърът на регионалното министерство. Церемонията ще бъде от 11:00 часа в района близо до граничния контролно-пропускателен пункт.

В началото на седмицата министър Шишков разговаря със сръбския посланик в България Желко Йович. Повод за срещата бе предстоящото откриване на участъка от магистрала „Европа“. Министърът отправи покана към посланика и представители на сръбското правителство да присъстват на събитието. По време на разговора министър Шишков информира, че строителят на участъка Драгоман – ГКПП „Калотина“ е обещал до края на май трасето да бъде напълно завършено и отворено за движение. В хода на срещата стана ясно още, че се очаква до края на август да приключи и разширяването на граничния пункт.

По-късно днес, от 14:30 часа, ще бъде пусната за движение и 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград. На церемония министър Иван Шишков ще даде старт на трафика по новоизграденото трасе, което е обход на село Новачене, от скоростния път по направление Ботевград-Мездра.

Предишна статияГешев: Надявам се политиците да покажат, че уважават държавността и българите
Следваща статияВелики четвъртък е…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук