Начало БЪЛГАРИЯ Протойерей Василий Сарян: Изчезва идентичността на нашата Църква, на нашия народ

Протойерей Василий Сарян: Изчезва идентичността на нашата Църква, на нашия народ

0

„Изчезва идентичността на нашата Църква, на нашия народ. Губи се в хаоса на световните проблеми и на това, че се опитват по някакъв начин, може би, да заглушат Божия глас в душите на хората. От Възкресение Христово виждаме гоненията, убийствата, робството – постоянно нещо иска да унищожи християнството. Това е борбата на злото с православното християнство.“.

Това заяви протойерей Василий Сарян – предстоятел на столичния храм „Преображение Господне“ пред NOVA, цитиран от ФОКУС.

Намирането на Пътя е личен акт, смята свещеникът. „Църквата винаги е с най-висок рейтинг над всичко в тази държава. 25 години съм духовник, какво ли не съм видял и чул, но все още продължавам да се изненадвам“, обясни отецът.

Той изтъкна, че храмът е отворен, никой не е върнат. „Човек трябва да намери своя изповедник по душа и по сърце. Много хора идват на изповед“, обясни предстоятелят на столичната черква „Преображение Господне“.

За начина, по който да намерим Пътя, отец Василий цитира Библията: „Първо търсете Царството Небесно и всичко останало ще ви се придаде“.

„Търсейки Бога, търсейки прошка, покаяние, смирение, Бог ще ни даде и лична свобода, лична осигуреност, обществено спокойствие. Защо сега народът ни е такъв? Защото няма вяра. Лутаме се, търсейки всичко друго, но не и Бога“, обясни състоянието на съвременните хора свещеникът.

Той цитира думите на Иисус Христос: „Искайте и ще ви се даде. Каквото поискате от Отца в мое име, ще го получите“.

Според духовника, ние нищо не искаме. „Ние искаме всичко преходно, временно от хора, които не могат да ни го дадат“, каза свещеник Василий Сарян.

Предишна статияЗасилени мерки за сигурност в София и страната за Великден
Следваща статияБългарска делегация ще донесе Благодатния огън от Йерусалим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук