Начало БЪЛГАРИЯ Михаил Миков: Сформира се рехаво и нестабилно мнозинство

Михаил Миков: Сформира се рехаво и нестабилно мнозинство

0

„Джентълменското споразумение“ между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е индикация за формирането на рехаво и нестабилно мнозинство. Това каза в студиото на Euronews Primetime бившият лидер на БСП Михаил Миков. Според него двете партии ще търсят всякакви възможности, за да легитимират работата на парламента.

Високият глас, на който Корнелия Нинова заявява критиките си към бившите си партньори в лицето на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е по-скоро за да се обърне внимание на БСП, която е на пето място и то на поредни избори и не участва в политическите сметки, каза Миков.

Редно беше още в нощта на изборите БСП да заяви: „Аз съм опозиция“, тогава беше времето за това. Явно са имали някаква амбиция да се отъркат във властта и сега, когато тези очаквания се разминават с реалността, те критикуват. Критиката обаче беше основателна.

Това каза Михаил Миков, бивш лидер на БСП.

По думите на Миков и ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заложили амбициозна законодателна програма, която няма как да бъде изпълнена, ако не се състави правителство, което от своя страна да даде живот на това Народно събрание. Ако са решили да сформират правителство, което да внесе тези законопроекти от законодателната програма, те трябва да действат по-бързо в договорките си, каза още Михаил Миков и заяви, че двете политически сили подценяват интелигентността на цялото общество.

Когато започне връчването на мандатите нещата в крайна сметка ще стигнат до формирането на правителство, категоричен е Миков. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС нямат никакви политически и идейни противоречия. Единствените противоречия между тях са персонални, категоричен е Миков.

Предишна статияКостадинов: ПП-ДБ предадоха избирателите си
Следваща статияНикола Стоянов: Ще разрешим вноса от Украйна, ако цените на едро тръгнат нагоре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук