Начало БЪЛГАРИЯ Никола Стоянов: Ще разрешим вноса от Украйна, ако цените на едро тръгнат...

Никола Стоянов: Ще разрешим вноса от Украйна, ако цените на едро тръгнат нагоре

0

Ако цените на едро тръгнат нагоре, България е готова да разреши отново вноса от Украйна. Това коментира министърът на икономиката Никола Стоянов пред NOVA. 

„Разчитаме българските земеделски стопани и производители да разберат, че го правим за тях и разчитаме на тяхната лоялност да не използват момента за спекула”, допълни той.

Стоянов обясни, че миналото лято България е направила „огромна грешка”, като е спряла износа на зърно и така сме загубили традиционни пазари. 

Борбата на държавата с инфлацията

Стоянов беше категоричен, че служебното правителство продължава битката си за овладяване и намаляване на цените. „Очакваме спад”, добави министърът.
Той отчете, че при отделни видове храни има спад на цените – за пример посочи млечните.

Министърът обяви, че диалогът с хранителните вериги продължава. На среща, за да бъдат обсъдени мерките на правителството и проблемите в сектора, ще бъдат поканени всички търговци с оборот над 30 млн. лева.

Той коментира още, че за повишаването на цените до есента е имало обективни фактори. Някой по веригата обаче се е опитал да спечели много повече и така се е стигнало до драстични случаи.„Транспортът пада седми месец подред, инфлацията – генерално”, отчете Стоянов.

Предишна статияМихаил Миков: Сформира се рехаво и нестабилно мнозинство
Следваща статияНови консултации: Радев се среща с „Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук