Начало БЪЛГАРИЯ Нови консултации: Радев се среща с „Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН

Нови консултации: Радев се среща с „Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН

0

След срещите с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в четвъртък, днес президентът Румен Радев ще проведе консултации и с останалите парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

Държавният глава ще разговаря с представители на „Възраждане„, „Движение за права и свободи“; „БСП за България“ и представители на парламентарната група на „Има такъв народ“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че на срещата с президента вчера не са си казали нищо различно. „Обсъдихме бюджета, проблемите в него, това, че миналата година са харчили от ПВУ и сега отнякъде тези пари трябва да се върнат. Предизборното говорене свърши“, каза Борисов и добави, че няма да е номинацията за премиер.

„Бил съм три пъти, три за щастие. Най-доброто за България е коалиция между двете големи партии. Има и други варианти, но те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има друг вариант, докато не се изчерпят всички възможности за коалиция между двете големи партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

След срещата на коалицията ПП-ДБ при президента стана ясно, че няма да бъде подкрепен кабинет на ГЕРБ с първия мандат. Кирил Петков от ПП добави като приоритети разследването на главния прокурор в България, антикорупционната комисия, Шенген. Според него би било срам да бъдем разделени от Румъния и да бъдем сложени като втора категория европейци. Петков отбеляза като приоритет и Еврозоната и за да бъде нашата банкова система наистина стабилна, трябва да го направим.

„Националният съвет на ПП-ДБ каза ясно, че не можем да подкрепим първи мандат на ГЕРБ, но сме готови да направим правителство с втория мандат“, категоричен бе Петков.

Предишна статияНикола Стоянов: Ще разрешим вноса от Украйна, ако цените на едро тръгнат нагоре
Следваща статияСАЩ търпят нови геополитически поражения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук