Начало НОВИНИ Медведев: Ако страните от Г-7 забранят износа към Русия, Москва ще прекрати...

Медведев: Ако страните от Г-7 забранят износа към Русия, Москва ще прекрати зърнената сделка

0
Ако страните от Г-7 забранят износа към Русия, Москва ще отвърне с прекратяване на черноморската зърнена сделка, която позволява жизненоважния износ на зърно от Украйна“. Това каза заместник-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш президент на Русия Дмитрий Медведев, предаде Ройтерс.

ТАСС също цитира думите на Медведев, че забраната за износ на стоки към Русия от страните от Г-7, ако бъде одобрено такова решение, ще предизвика ответни мерки от страна на Москва и прекратяване на зърнената сделка.

Идеята на страните от Г-7 за цялостна забрана на износа на стоки към нашата страна естествено е прекрасна с това, че включва и съответно прекратяване на вноса на стоки от Русия в най-чувствителните за Г-7 категории. В този случай за тях това ще бъде край на зърнената сделка и много други неща, от които те се нуждаят, написа Медведев в „Телеграм“.

Страните от Г-7 обмислят дали да бъде наложена почти пълна забрана на износа към Русия, съобщи японската агенция Киодо миналата седмица, като се позова на източници в правителството на Япония.

Предишна статияОтбелязваме Денят на Земята – 22 април
Следваща статияМихаил Миков: Кабинет ще има, но след „родилни мъки“. Представям си го с етикет „експертен”, „на спасението”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук