Начало НОВИНИ Синът на говорителя на Путин Песков се записа във „Вагнер“ и отиде...

Синът на говорителя на Путин Песков се записа във „Вагнер“ и отиде на фронта

0

Основната новина на седмицата, по мое субективно мнение, не е пътуването на Путин на фронта, нито падането на нашите бомби над Белгород, нито ситуацията с контранастъплението на Украйна. Основната новина е, че синът на прессекретаря на президента на Русия Песков отиде да се бие и сключи 6-месечен договор с ЧВК „Вагнер“. Шокиращи новини. Което е тъжно.

Николай Песков, същият, който беше потърсен от журналисти миналата година под прикритието на служители на военната служба и комуто казаха, че трябва да се появи по каналния ред. И който отговори, че ще реши въпроса на друго ниво. Имаше много шум и негативизъм. Но сега изведнъж стана ясно: записът на разговора беше редактиран и Песков-младши наистина е решил въпроса на друго ниво.

Той е искал да отиде на фронта, а не да седи в щаба и затова се е озовал с фалшиви документи (такова покровителство на папата може само да се приветства) в „оркестъра“. Той е бил обучен като щурмовак, бил е включен в разчета на РСЗО и дори е получил медал „За храброст“.

Пригожин казва: той честно работеше на фронтовата линия „до колене в кал и лайна“ с „избеснял“ командир и никой не знаеше кой е баща му.

Шокиращи новини – защото звучат невероятно. Нека ви предам, може би, мнението на Пригожин за ситуацията, в по-голямата си част със собствените му думи. Със собствени думи, първо, защото съм напълно съгласен с анализа му, и второ, защото няма да мога да го цитирам – на места просто не можеш да го напечаташ (в медия). Но смисълът е следният.

Пригожин казва, „как нашите елити трябваше да „изманипулират“ (друга дума в оригинала) пред собствения си народ“, така че хората просто да не могат да повярват, че някой от елита ще застане наравно с тях, за да защити държава. В Съветския съюз воюваха децата на висшата партийна номенклатура. В царска Русия се биеше аристокрацията. Но ние нямаме благородничество, имаме „угоени негодници“. Работническо-селската армия работи усилено, работниците и селяните и техните деца умират, а елитите се опияняват от живота.

Владимир Владимирович отиде на фронтовата линия в началото на седмицата. Тук, разбира се, може би са важни детайлите и акцентите, с кого е говорил, от кого и как е получавал доклади, кой е присъствал и кой не, но нека с това се занимават теоретиците на политическата конспирация. Много по-важно е това, което виждаме: самият Путин получава информация от първа ръка, на място.

И един момент. Путин след пътуването на среща с правителството каза за проблемите на КПП. Че има „голямо количество техника, а тежките камиони са предимно цивилни“, „това е хуманитарен товар и какво друго липсва“, „трябва да се коригира ситуацията“.

Тази ситуация, в която стоките, жизненоважни както за армията, така и за новите републики, се забавят на контролно-пропускателния пункт, се проточва вече година. Военни кореспонденти, хуманитарни доброволци и журналисти буквално крещяха за нея. И нищо не се е променило.

Сега Путин казва: „И е много лесно да се реши. Трябва да разширим контролно-пропускателните пунктове.“ И трябва да разберете – ще бъде направено.

И вие също трябва да разберете, че такива неща трябва да се правят без подтикване от първия човек на държавата. Но това изисква разбиране от официалните лица на нашата държава, да, да, включително от самия „елит“, че страната е в състояние на СВО. Как ще се постигне това?

Всички все още очакват украинската контраофанзива. Съвсем наскоро се каза, че това трябва да бъде решаващ момент в украинския конфликт. Но изглежда нещо не е наред.

Западните медии вече подхвърлят темата, че не е необходимо, според тях, да се възлагат твърде големи надежди на контранастъплението, че в крайна сметка то все пак няма да реши нищо и конфликтът може да се проточи до следващата година.

Има много различни фактори, но ето един от тях, според мен, определящ. Европа и САЩ почти напълно изчерпаха доставките на оръжия и боеприпаси, които успяха да доставят на Украйна.

Производството по нови договори е неохотно, тъй като производителите изглежда не вярват много в успеха на Украйна и следователно в пазара за всички тези ракети, танкове и други разни „джавелини“.

Русия, напротив, възражда всичко, което е изобретено от мрачния съветски гений в ерата на тъмните технологии. Доработва го и го използва.

Може би основната военна новина на седмицата беше масовото използване на въздушни бомби с УМПК – универсален модул за планиране и коригиране.

А за по-голяма простота, доста преувеличено: това са крила, които се завинтват на обикновена бомба. И все още имат навигационен блок. Такива бомби са мрак. Само хвърлянето на този чугун не беше много успешно поради противовъздушната отбрана на противника.

А ако закрепите УМПК към бомбата, тогава бомбата лети 40 километра и удря точно целта. В същото време самолетът не е включен в зоната на действие на ПВО. А украинската ПВО все още не се е научила да сваля бомби.

И тези бомби паднаха върху украинските войски. По принцип ФАБ-500. Еквивалента на половин тон експлозиви. Но не само това, нашите инженери възродиха производството на бомби от един и половина тона. И това е нещо ужасно, особено ако не е просто високоексплозивно, а обемно детониращо, обикновено наричано „вакуумно“.

Оказва се, че ако въоръжените сили на Украйна преминат в настъпление, те неминуемо ще изразходват натрупаното въоръжение и боеприпаси.

Новите доставки чакат и не се знае дали ще бъдат. Но Русия, напротив, само увеличава производството. И би било хубаво да се възползвате от тази възможност.

Друго чудо стана с бомбите. Чудото е доста често срещана ситуация в нашата реалност, когато фатален удар не води до фатални последици.

Две от нашите бомби паднаха върху нашия Белгород от нашия самолет (понякога се случва необичайно изпускане на боеприпаси). Гръмнал е сам и без сериозни последствия, защото е паднал на тревната площ и се е вкопчил в земята.

А какво, ако беше паднал 100 метра встрани, за да пробие покрива на къща и всички етажи и се беше взривил на приземния етаж, както беше писано на тази бомба? Но не стана. Най-простото обяснение за всичко това е, че Бог се грижи за своя народ. Светлата седмица все още тече.

А в международния дневен ред Китай отново изненада всички. По-точно китайският посланик във Франция Лу Шае. Кой заяви, че Крим е руски, а не украински и наистина бившите републики на СССР имат съмнителен суверенитет от гледна точка на международното право.

 

Източник: POGLED.INFO

Предишна статияГЕРБ-СДС инициираха лидерска среща с ПП-ДБ
Следваща статияПутин нареди отнемане на активи на чужди фирми

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук