Начало НОВИНИ Донев: Числата в бюджета на служебния кабинет отразяват реалността

Донев: Числата в бюджета на служебния кабинет отразяват реалността

0

Числата в бюджета, предложен от служебното правителство, отразяват реалността, с която трябва да се съобразяваме, независимо дали ни харесва или не. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

„След като в края на миналата седмица, заедно с министъра на финансите Росица Велкова, представихме проект на Закон за държавния бюджет, една част от реакциите на политиците и коментаторите показват, че някои съществени моменти, съзнателно или несъзнателно, са останали неразбрани. Няма да гадая по какви причини и с каква цел, но заради грешките в преразказа, се налага да внеса някои допълнителни ясноти“, посочи Донев.

„В последните дни не всички говорят за бюджета, но мнозина говорят за него с прилагателни и съществителни имена. Вероятно, за да звучи по-ефектно техният прочит на бюджетните редове. Коментарите в стилистиката „перо по перо“ са много и от различен характер.

Министерството на финансите е в готовност да предостави на политическите партии детайлна информация на политическите партии ред по ред, за да може да стане по-ясно за тях какво всъщност означава бюджетът на държавата“, допълни още той.

Предишна статияИзтребители на НАТО прехванаха руски военни самолети над Балтийско море
Следваща статияКостадинов: Ако ПП-ДБ направят правителство с ГЕРБ на следващите избори ще се борят за влизане в парламента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук