Начало БЪЛГАРИЯ Николай Денков: Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още

Николай Денков: Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още

0

Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво“. Това каза в интервю за bTV Николай Денков, депутат от коалицията ПП-ДБ.

Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още, подчерта той.

„Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност“, уточни Денков.

Той беше номинация за премиер с втория мандат от есента на миналата година, който беше връчен на „Продължаваме промяната“. На въпроса дали би приел отново да е кандидат за министър-председател той отговори, че в момента работи по управленската програма.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена програма на ГЕРБ-СДС, а след това ще се объсждат имена за министри.

От партията на Бойко Борисов поискаха до неделя да бъде представен състав на правителството, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, за да продължат преговорите между двете формации. В противен случай ГЕРб вероятно ще предложи кабинет на малцинството.

Предишна статияНикола Стоянов: Инфлацията става едноцифрена през лятото, целим поевтиняване с 15-20%
Следваща статияУдари разтърсиха Киев и региона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук