Начало БЪЛГАРИЯ Николай Денков: Не преговаряме и не договаряме с ГЕРБ за министри и...

Николай Денков: Не преговаряме и не договаряме с ГЕРБ за министри и зам.-министри

0

„Първият мандат се държи от ГЕРБ и всички въпроси трябва да са отправени към тях. Има варианти, по които да се случат нещата. Ако търсят подкрепа от нас, трябва да подкрепят нашия проектокабинет. Задачата ми е изключително трудна. Трябва като треньор да събера един отбор да играем мач. Трябва да е ясно, че един Министерски съвет трябва да е екип и да решава проблемите. Трябва да има екипен принцип при съставяне на кабинет. Там е и мястото на Асен Василев. Имам доверие, че той може да оправи кашата, която забърка финансовото министерство.

Това заяви в ефира на Нова ТВ Николай Денков от „Продължаваме промяната“.

„Този състав на кабинет, който предложихме, не е консултиран с ГЕРБ. Те го получиха като списък. Ние преговори по персоналния състав няма да водим. Това по което преговаряме са програмите, които трябва да се изпълняват. Един кабинет трябва да свърши определена работа. Не преговаряме и не договаряме с ГЕРБ за министри и зам.-министри с тях“, категоричен бе той.

На въпрос защо Кирил Петков е направил крачка назад, а Асен Василев не, и защо няма хора на ДБ в този кабинет, Денков отговори, че Христо Иванов ясно е изразил подкрепата си за кабинета.

„Имената са обсъдени в с всички. Има пълна подкрепа за всички в този кабинета. Ще има голяма битка и в Народното събрание и трябва да има и хора там – трябва да се приемат закони, които са изключително прецизни и трябват експерти“, обясни Денков.

„Единственото, което ни интересува, е можем ли да направим стабилно правителство. Ако ГЕРБ извадят едно по-добро правителство, добре за България, но не вярвам да го направят“, каза още той.

„Представихме състав на кабинет не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми и условия. Искаме да се разплете този пъзел и да има работещо правителство. Ако някой казва, че не му достига информация, е Бойко Борисов с първия мандат. Да слагаме картите на масата и да решаваме“, поясни предложеният от ПП-ДБ за премиер.

Предишна статияBloomberg: Европа намалява разходите за украинските бежанци – те „очевидно се превръщат в бреме“
Следваща статияКабинетът одобрява създаването на Център за спешна медицинска помощ по въздух

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук