Начало БЪЛГАРИЯ Светослав Малинов: ГЕРБ не харесва ярките политически фигури в кабинета на ПП-ДБ

Светослав Малинов: ГЕРБ не харесва ярките политически фигури в кабинета на ПП-ДБ

0
Проблемът не е програмата, ГЕРБ не харесва състава на кабинета на ПП-ДБ и ярките политически фигури. Това обясни политологът Светослав Малинов. ”ГЕРБ не харесва факта, че премиерът се казва Николай Денков, а министърът на финансите – Асен Василев. Една от мантрите на партиите е, че те са принципни. Крайно безпринципно е да се обясняват такива недоволства директно, минава се на по-принципно говорене. Критиката на ГЕРБ по същество е , че нямат доверие на такъв състав”.

Малко прекалено е след като е постигнато съгласие по законодателна програма и след като ГЕРБ са дали заявка, че ще оттеглят първия мандат, ако видят определен състав, да се излиза с премиер и финансов министър от ПП, смята политологът.

ГЕРБ биха могли да кажат, че са спечелили изборите и искат някаква симетрия – ако няма техни политици, не трябва да има и от ПП-ДБ, както и да поискат да се върви по пътя към експертно правителство, обясни още Малинов пред БНР.

Кандидатът за премиер и този за финансов министър категорично превръщат този кабинет в политически и то с доминация на ПП, смята той.

Близост с БСП, ДПС и ИТН може да се намери, но това не е достатъчно, смята Светослав Малинов.

„Няма да се стигне до съставяне на правителство без „Възраждане“ изненадващо да смени позицията си или без ПП-ДБ да зачеркне кабинета си. Това обаче изглежда невъзможно“.

Предишна статияНастимир Ананиев: ГЕРБ има 2 опции – правителство с ДПС, БСП и „Възраждане“, или ИТН, или да подкрепят втория мандат“
Следваща статияИкономистът Светлин Танчев: Бюджетът трябва да се върне в реалистични параметри и да бъде свит дефицитът

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук