Начало БЪЛГАРИЯ Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС мандата за кабинет на 15 май

Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС мандата за кабинет на 15 май

0

Следващия понеделник, 15 май, ГЕРБ-СДС ще получи първия мандат за съставяне на правителство. Това съобщи президентът Румен Радев тази сутрин пред журналисти.

Държавният глава констатира, че парламентът работи вече цял месец, без да произведе никакъв резултат. „За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори, без да са изпълнили поне част от ангажиментите към своите избиратели“, посочи той.

Той обвини парламентарните политици, че отказват да поемат отговорността за управлението на страната и, в същото време, се опитват да „вържат ръцете“ на неговото служебно правителство като блокират приемането на изработения от него проект на държавен бюджет. Затова е избрал датата 15 май за мандата, така че да остави малко повече време на депутатите да започнат да работят.

„Интересите на държавата всъщност са подчинени на интересите на партиите“ – такова кратко обяснение даде Радев за бездействието на политиците в парламента. По думите му, страната е изправена пред големи рискове, ако тръгне отнова на избори август или септември т.г. – да не се приемат държавен бюджет и приоритетните законопроекти, което ще доведе не само до икономически загуби, но и до пропиляване на възможност за реформи.

Предишна статияТурция: Няма да се присъединим към едностранните санкции срещу Русия
Следваща статияЮрий Асланов: Демографската криза не ни е паднала от небето

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук