Начало НОВИНИ Атакуван е нефтопроводът „Дружба“ край границата с Украйна

Атакуван е нефтопроводът „Дружба“ край границата с Украйна

0

Пункт за зареждане на нефтопровода „Дружба“ в руски регион, граничещ с Украйна, е бил подложен на атака. Това твърди руският петролопроводен оператор „Транснефт“, цитиран от „Ройтерс“ и ТАСС.

„Транснефт“ съобщи, че няма пострадали при инцидента, който определи като „терористична атака“.

„Да, наистина, рано тази сутрин имаше опит за извършване на терористичен акт срещу нефтопровода „Дружба“ на пункта за зареждане в Брянск“, потвърди говорителят на „Транснефт“ пред ТАСС. Той посочи, че компетентните органи изясняват обстоятелствата около инцидента.

По-рано днес „База“ – канал в „Телеграм“ с връзки към руските правоприлагащи органи, съобщи, че три празни петролни резервоара в пункт за зареждане на петролопровода „Дружба“ са били атакувани, като не са установени течове след нападението.

Доставките на руски петрол по построения от Съветския съюз тръбопровод не са санкционирани, но европейските страни ограничават използването на маршрута на фона на по-широките санкции срещу Москва.

Петролопроводът „Дружба“ беше атакуван няколко пъти след началото на „специалната военна операция“ на Русия в Украйна.

През ноември доставките на петрол до части от Източна и Централна Европа през участък от тръбопровода бяха временно преустановени, след като ракета удари електроцентрала в близост до границата с Беларус, която захранва помпената станция с електричество.

Петролопроводът беше подложен на атаки в района на Брянск и през март.

Предишна статияХристо Панчугов: България е в институционален разпад
Следваща статияДoлapът пoeвтиня зapaди дъpжaвния дълг нa CAЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук