Начало НОВИНИ Дават на съд полицай, шофирал пиян патрулка

Дават на съд полицай, шофирал пиян патрулка

0

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 51-годишен полицай, предаден на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол по време на работа. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1.56 промила, установена с техническо средство. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.П. е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева. 

Мъжът изпълнявал длъжността младши инспектор – старши полицай в Участъка в Павел баня към Районно управление – Казанлък при Областна дирекция на МВР – Стара Загора и е имал правомощия да управлява патрулен автомобил. 

Припомняме, че на 25 януари т.г. служителят е застъпил 12-часова смяна в 20:30 часа. В 20:37 часа е бил извикан да се яви в Районното управление в Казанлък и е пътувал от участъка в Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се в Казанлък, мъжът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът за наркотици е бил отрицателен. Мъжът е с 32 години стаж. 

Предстои Районният съд в Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

Предишна статияПаул Кругман: САЩ може да изпаднат в риск от неплатежоспособност
Следваща статияМария Габриел: Първото, което ще направим е да внесем във ВСС искане за освобождаване на Иван Гешев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук