Начало БЪЛГАРИЯ Мария Габриел: Първото, което ще направим е да внесем във ВСС искане...

Мария Габриел: Първото, което ще направим е да внесем във ВСС искане за освобождаване на Иван Гешев

0

Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, ще е да внесе във Висшия съдебен съвет искане за освобождаване на Иван Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт. Това каза кандидатът за министър-председател Мария Габриел пред парламентарната група на ГЕРБ-СДС, цитирана от БТА.

Тя представи 10 акцента, по които ще работи евентуалното правителство с първия мандат. На първо място е запазване на евроориентацията на България – в Европейския съз и НАТО. Следва и принципа на правителството за диалог между представените в него политически сили.

„Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите ААА – амбиция, авторитет, ангажимент“, подчерта Габриел.

Като най-важни тя очерта излизането от политическата криза, приемане на бюджета за 2023 година и правосъдна реформа, включително механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне на комисия с разследващи функции и комисия по отнемане на незаконно придобито имущество

Габриел посочи, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията и ръста на цените, както и приемане на България в Еврозоната

Предишна статияДават на съд полицай, шофирал пиян патрулка
Следваща статияНиколай Денков: Среща с ГЕРБ-СДС без лидерите на ПП няма как да се състои

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук