Начало БЪЛГАРИЯ Свиленски: Борисов си играе с държавата и политическите партии

Свиленски: Борисов си играе с държавата и политическите партии

0
„Месец и половина откакто минаха изборите – Борисов си играе с държавата и политическите партии”. Това заяви в студиото на „Събуди се” зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

„Точно два дни ни делят от началото на конституционната процедура и първия опит за формиране на кабинет. На масата е името на министър-председателят, излъчен от ГЕРБ-СДС – Мария Габриел. На ход са партиите в Народното събрание, които да решат дали ще дадат подкрепа”, допълни той.

„Г-н Борисов хвърли едно име, разбира се авторитетно, прати го на срещи с различните партии и се скри. Г-н Борисов, ние знаем, че Вашите хора могат да преговарят. Съмняваме се обаче, че Вие можете, защото тези разговори са лидерски. Нито имаме покана, нито индикации за такава”, подчерта Свиленски. 

По думите му „темата с кабинета на ГЕРБ е приключила”. „Тук говорим за правителство национално отговорно, което да поеме държавата в тази тежка криза. Другата алтернатива е избори през месец август, държавата без бюджет”, алармира депутатът.  Според него мандатът на ГЕРБ трябва да бъде използван като възможност да има редовен кабинет. Дали обаче БСП да подкрепи правителство с първия мандат, тепърва предстои партията да се допита до членовете си.

Георги Свиленски коментира и искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев. „Борба на две лобита – махнете Гешев, за да дойде Пешев”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”. По думите му трябва да бъде променена системата. 

Предишна статияРадостин Василев се отказа от депутатския си имунитет
Следваща статияМедведев: Противниците на Русия водят света към Трета световна война

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук