Начало НОВИНИ Настимир Ананиев: Притесняват ме новите приятели на ГЕРБ – „Възраждане“

Настимир Ананиев: Притесняват ме новите приятели на ГЕРБ – „Възраждане“

0
Няма да подкрепим първия мандат и няма да има липсващи депутати. Притесняват ме новите приятели на ГЕРБ – „Възраждане“, формира се нова официална коалиция – ГЕРБ, ДПС и ИТН, те имат 116 депутата, въпросът е договорили ли са се нещо, за да станат 121.

Това каза в предаването „Говори сега“ по БНТ Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По думите му, ако в понеделник се върне изпълнен първият мандат, във вторник най-вероятно ще бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъде гласуван кабинетът „Габриел“.

„Много ми е интересно да му видя състава, различните ресори. Интересно ми е кои са имената. Единствено с втория мандат има най-голям шанс да се състави редовен кабинет“, допълни Настимир Ананиев.

Относно евентуални промени в състава на кабинета „Денков“ Настимир Ананиев коментира, че някои хора могат да размислят.

„Единствено академик Денков може да посочи състава на кабинета, с който ще работи. Готови сме с бюджета, има пари за пенсионерите, проблемът е в служебния кабинет“, заяви Ананиев.

Той изрази надежда следващата седмица всички комисии в парламента да имат ръководства.

„Главният прокурор се оказва, че държи дела „на трупчета“ и шантажира политици и това са по думите на неговия заместник, това искаме да изчистим, съдебната система е хакната. Иван Гешев трябваше да си подаде оставката, а не да прави театър с нейното скъсване, беше разумно да го направи и да се даде път на някой друг, който да върне репутацията на прокуратурата. Да смениш един човек не означава реформа. Системата има гнили ябълки, но те трябва да бъдат махнати по демократичен и законен път“, каза още Настимир Ананиев.

Предишна статияАндрей Георгиев: Не става ясно защо главният прокурор е необходим
Следваща статияТурция сама модернизира изтребителите си ф-16

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук