Начало НОВИНИ Турция сама модернизира изтребителите си ф-16

Турция сама модернизира изтребителите си ф-16

0

Първите модернизирани в самата Турция изтребители ф-16 бяха предоставени на националната армия. Това съобщи ръководителят на отбранителната индустрия (SSB) Исмаил Демир.

„Доставихме първите F-16, „освободени“ от нашата отбранителна индустрия с местни и национални системи“, каза Демир визирайки проекта, наречен Özgür или „Свободен“. „Отсега нататък нашите ф-16 ще продължат да служат на нашите сили с много по-съвременни възможности и по модернизиран начин“, добави той.

Проектът за структурно усъвършенстване включва увеличаване на продължителността на живота на самолетите F-16 Block-30 от 8000 часа на 12 000 часа. „Освен това в нашите самолети са интегрирани авиотехнически възможности, разработени с национални и местни средства“, се казва в изявлението на Демир.

Националните боеприпаси и ракети ще бъдат директно интегрирани в ф-16 благодарение на „националните компютри“, инсталирани в самолетите, се казва още в съобщението на началника на отбранителната индустрия (SSB).

Проектът ще бъде приложен и към самолетите Block-40 и Block-50, като по този начин ще се даде възможност за ефективно им използване до 2040 г.

Източник: БГНЕС

Предишна статияНастимир Ананиев: Притесняват ме новите приятели на ГЕРБ – „Възраждане“
Следваща статияРусия обяви, че Залужни е изчезнал. Украйна отрече

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук