Начало НОВИНИ Русия обяви, че Залужни е изчезнал. Украйна отрече

Русия обяви, че Залужни е изчезнал. Украйна отрече

0

Министерството на отбраната на Украйна отрече руската информация за предполагаемото изчезване на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, предаде агенция УНИАН.

Генералът е на мястото си и си върши работата. Това каза заместник-министърът на отбраната в Киев Анна Маляр. „Руснаците пуснаха информационна вълна за предполагаемото изчезване на нашия главнокомандващ Валерий Фьодорович Залужни. Главнокомандващият е на мястото си. Той си върши работата. Ние сега говорихме“, подчерта тя.

Според заместник-министъра това е типична информационна кампания на нашествениците, която има за цел да деморализира украинската армия. „Тя е много кратка като ефект и продължителност – от няколко часа до едно денонощие. Защото информацията е лесна за проверка“, обясни тя. Руснаците разпространяват тази дезинформация точно сега заради пика на напрежението в Бахмут, когато дори няколко деморализирани украински войници ще облекчат ситуацията за окупаторите. Поради това според нея и руснаците постоянно обявяват, че са „превзели“ Бахмут.

През последните няколко дни руските нашественици многократно разпространяваха фалшиви новини за ситуацията в Бахмут и за предполагаемата смърт на украински командири. Както по-рано съобщи Маляр, става дума по-специално за командващия силите за отбрана Игор Танцюра, командващия Сухопътните войски Олександър Сирски и за главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Предишна статияТурция сама модернизира изтребителите си ф-16
Следваща статияПромените в Конституцията може да влязат в НС още следващата седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук